Boken om Emilie Svensdotter och Carl Gustav Sjöstrand från Mörlunda

Nu är min första bok färdigskriven om Familjen Larsson i Borg, Mörlunda.

Denna bok handlar om deras dotter Emilie Svensdotter som gifter sig med Carl Gustaf Sjöstrand 8 april 1865. De bosätter sig i St. Sinnerstad, Mörlunda där de får barnen Carl Emil (1866) och Emma Josephina (1867).

De emigrerar till Amerika år 1869 och bosätter sig i gränslandet till det obebyggda på prärien i Iowa. Här får de ytterligare tre barn Selma, August och David.

Familjen tillhörde pionjärerna och deltog tillsammans men andra nybyggare att skapa ett fungerande samhälle.

Första delen handlar om Emilie och Carl Gustaf. Övriga delar handlar om deras fem barn. Varje del avslutas med orts- och personregister. Boken är på c:a 170 sidor i A4-format och är rikt illustrerad med personbilder och kartor.

Boken omfattar Emilie och Carl Gustaf, fem barn och 20 barnbarn med ett avsnitt per person. Dessutom ingår i varje avsnitt också ättlingarnas make/maka med föräldrar och far/morföräldrar. Informationen i varje avsnitt varierar beroende på hur mycket som finns tillgängligt. I några fall saknas någon generation eftersom den inte gått att spåra.

Totalt omfattar boken c:a 200 personer.

Se bilder från boken

Är du intresserad av att köpa boken så välj Shop i menyn.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.