Robert Seashore (1902-1951)

Robert växer upp med sin familj i Iowa City.

År 1900 gifter sig Robert och Marjorie Holmes. Vigseln skedd i Roberts föräldrars hem i Iowa city. Bröllopsresan gick till Europa. Efter resan bosatte sig Robert och Marjorie i Palo Alto, Kalifornien.

Marjorie är född och uppvuxen i samma stad som Robert, Iowa city.

Robert fortsatte i sin fars fotspår med akademiska studier och ett yrkesliv inom universitetsvärlden.

Robert utbildade sig State University of Iowa och erhöll doktorsexamen 1925. Han tjänstgjorde sedan vid Stanford University, University of Oregeon och University of Southern California. År 1937 fakulteten vid Northwestern University och blev 1946 ordförande för dess psykologiska institution. Seashores huvudsakliga bidrag till psykologisk forskning var inom områdena motorik och mätning och analys av ordförråd. Robert har givit ut flera publikationer och utvecklat flera nya mätmetoder. Under andra världskriget utvecklad Robert mätsystem för amerikanska flygvapnet.

Robert avled 1951 på grund av hjärtsvikt vid en operation för magsår.  Marjorie dog 1985 i Palo Alto. Kalifornien.

Familjens ättlingar

Walter Richard Patrik (1930-)
Charles Norman Holmes (1932-2013)
Majorie Jean (1943-2019)

Weblänkar

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.