Emigranter som bytt namn i Amerika

I Släkthistoriskt Forum 2021-3 skriver Ted Rosvall om svårigheten att hitta emigranter i Amerika eftersom de ofta bytte både för- och efternamn.

Det var roligt att Ted använde sig av en släkting till oss som exempel.

Min egen text om Alfred Seashore.

Alfreds föräldrar, Johan Sjöstrand och Anna Stina Danielsdotter levde i Målilla socken, Kalmar län. De fick åtta barn varav fem emigrerade. De resterande tre barnen fick många barn varav två per familj emigrerade. En översikt finns här.

Alfred emigrerade 1864 och bosatte sig i Iowas gränsland mellan befintliga nybyggare och den orörda vildmarken. Alfred var jordbrukare. År 1870 gifte han sig med Christina Sophia Carlsdotter från Målilla. De fick åtta barn tillsammans.

Länk till Alfreds familjegrav.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.