Min släkt

Min släkt kommer främst från Skåne, Halland och Småland.  På min pappas sida från Bellö, Kråkshult, Målilla och Mörlunda i Småland. På min mors sida från Västra Karup, Barkåkra och Riseberga i Skåne och Eldsberga, Hasslöv i Halland.

Vanligt förekomna släktnamn är Adolfsson, Hasselberg, Nore, Sellgren, Sjöstrand och Seashore.

Verktyg

Jag har släktforskat i över 30 år och tycker fortfarande att det är spännande.
Jag använder som registerverktyg Family Tree Maker (FTM) med lagring på Internet hos Ancestry. Främsta orsaken till att jag valde FTM var den plugin som Stefan Harms utvecklat, nämligen Family Book Creator. Med FBC går det väldigt enkelt att skapa nya släktböcker.

En fördel med Ancestry är att datalagringen på nätet är gratis. Utveckling och support av Family Tree Maker hanteras nu av Mackiev.

Mina register

Min släktforskning uppdateras kontinuerligt på Ancestry. Kontakta mig gärna om du vill ha tillgång till mina privata sidor.
Kopior som uppdateras mer sällan ligger här på hemsidan och på DISBYT.

Jag tycker alltid det är trevligt att få kontakt med andra människor som uppskattar min släktforskning. Kontakta mig gärna.

 

 

 

 

Kusinerna Harald G Seashore och Henry Sjöstrand arbetade i många år med att samla information om ättlingar till Maria Johansdotter Sjöstrand. Det var ett omfattande arbete som kusinerna la ner på släktforskningen.

Jag fick lov av Henrys son Göran att använda mig av deras resultat och eftersom många av släktböckerna försvunnit har jag börjat skriva av den.

 

 

Kontakta mig gärna på

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mobil: +46 (0)703 19 00 89